ALL STORY AT THIS BLOG

Friday, 15 November 2013

KINI BERSUA !

ASSALAMMUALAIKUM...
wow.. dah berkurun lama nya tak sentuh blog ni.. sorry guys.. ira tak dpt selalu update blog sebb ira tak ada masa nak update.. belajar kat matrik tak ada masa tuk sosial sgt huhu.... sorry yer.. sekarang ni ira cuti sem.. tapi next week ira dah nak balik sana dah..

okay.. nak cerita apa yer? macam-macam dah jadi sepanjang ni.. tapi tak berkesempatan nak tulis...
sebab semuanya ira catatkan dalam diari hati saja.. huhu
BUT !
semalam... ada something happen.. apa yang jadi ?
hurm.... alkisah bermula apabila dia bagi ira hadiah...
ni hadiah nya.. :

okay part ni tak ada masalah..
tapi part selepasnya..
ira call dia lepas sejam dia sampai rumah.. masadia angkat tu dia macam nak tak nak je cakap dgn ira.. ira memang terasa sangat3 lah kan.. entah kenapa ira terasa dgn dia waktu tu...
jadi ira tutuplah fon terus.. and then ira dapat 1 mesej dari dia dia kata matikan camtu je??
ira call balik.. pastu ira kata lah dah dia macam nak tak nak aje cakap..
pastu dia marah2.. tutup fon.. ira call balik pastu dia kata lah kenapa wat macam tu kat dia..? salahkah dia nak cakap dgn kawn dia kejap? and so on....

pastu malam tu macam biasa dia call ira.. kitaorang settle kan masalah yang tadi tu...
dia cakap dia terasa dgn ira... dia terasa dengan perangai ira...bla..bla..bla.. (banyak lagi dia cakap..ira tak mampu nak tulis...)
dan apa yang wat ira berubah 360 darjah ialah bila dia kata...
syg...knp buat abg camni? jgn lah seksa abg camni...
klau syg nak BALAS DENDAM dgn abg sbb buat syg 2 tahun lepas 
congrats syg.. syg dah berjaya..
congrats syg sebb dah berjaya buat abg menangis ..
CONGRATS !

thats words yg wat ira rasa wow ! dia pikir ira nak balas dendam dgn dia atas apa yg dia buat 2 tahun lepas !
kalau ira nak wat semua tu.. dah lama ira buat,! ira tak kan setia dgn dia ! ira boleh je mesej ngn mana lelaki yang nak mesej dgn ira.. ira boleh je cakap kat depe ira single lagi... ! tapi ira tak buat pun!! ira tak buat sebab ira SAYANGKAN DIA SANGAT2.. IRA CINTAKAN DIA SANGAT2.. 
ye..ira tau.. perangai ira memang banyak dia buat sakit hati...
tapi JANGAN LAH CAKAP YANG IRA NAK BALAS DENDAM DEKAT DIA! SEBAB IRA TAK PERNAH TERPIKIR NAK BALAS DENDAM DEKAT DIA. ! SIKIT PUN TAK TERLINTAS DALAM HATI NI. !

*your words make me hurt the most dear.... really2 hurt.. this is not the first time u said.. u have said it many times...... :'(

Tuesday, 21 May 2013

untuk awak !

assalammualaikum :)
apa khabar ek kalian-kalian semua?
harap sihat-sihat saja :)
ira. sihat saja.. :)
and dalam mood tuk persiapan ke matrik..huhu
yang lain-lain kemana ek hala tuju kalian? share sama ira nk ? hehe :)

urm.. disebabkan ira tinggal lagi 2 hari je lagi kat kampar ni..
pastu ira akan tinggalkan semuanya dekat kampar..
termasuk lah pakwe kesayangan ira dan family tercinta..huhu


disebabkan ira akan tinggalkan pakwe ira tu..
ira nak dedicate lagu ni jat dia lah..
so. en.firman hope awk dengar ek.. :)
syg sayang abg sangat-sangat ! :)
muuahhhh ! :*







Sunday, 19 May 2013

DATE for the LAST

assalammualaikum.. :)
ira muncul balik untuk mencoret sesuatu dlm blog ni.. hehe
cerita apa? see the tittle..
okay. tak lain dan tak bukan..
citer pasal pakwe kesayangan lah kan :)

DATE FOR THE LAST..
maksudnya?
maksudnya.. tu lah date kami yang terakhir.. huhu :'(
kenapa? sebab nya ira dah nak sambung belaja dah..
ira akan gi matrik.. kat kedah.. :)
ira akan gi ari sabtu ni..
tinggal seminggu je ira duk dekat rumah ni.. :)

jadi.. sebelum ira gi sane.. ira jumpa lah en.firman dulu..
tapi kami bukan gi berdua.. bertiga..
adik dia pun ada.. tu first time ira jumpa adik dia :)
not bad lah.. kami pun 1 kepala..
so.. macam lepak dengan kawan2 je.. :) hehe
walaupun kami tak gi date yang grand2...
cukup sekadar dekat pekan je..
tapi..ira rasa bahagia sangat.. :)
dapat jumpa en.firman buat kali terakhir.. :)
ira akan rindukan saat-saat itu bersama si dia <3


bersama adik dia.. syafiqah :)


















KAMI <3





















Sunday, 12 May 2013

tukar lagu baru.. heehe..

assalammualaikum..
harap-harap pagi anda ceria-ceria hendaknya.. :)
ira..macam biasa lah.. okay saje.. :)

hari ni entry tak berapa nak best ..hehe
nak bagitau yang ira dah tuka lagu je.. hehehe
(nampak tak ketiadaan idea tuk menulis.. :P )
sebelum ni ira pakai lagu najwa latif-ada mu..
sekarang ni tuka lagu kerna ku cinta kau - bunga cinta lestari.. :)
ira ingatkan nak pakai lagu ainan tasneem- kamu saja..
tapi tak jumpa pulak.. tak pelah..
next time lah tuka nya..
hehe..
okay..done sampai sini je lah yer..
byebye ^_^

Thursday, 9 May 2013

terima kasih awak !

assalammualaikum.. and selamat pagi.. :)
harap hari-hari korang ceria-ceria je lah yer.. :)
hari ira hari ni over ceria! hehe
kenapa? sebab semalam ira terharu dengan kata-kata en.firman dekat ira..
alahai.. syahdu je rasa.. sampai menitis jugak air mata ni :)
apa dia cakap?
dia cakap...

abg tahu syg selama ni pernah fikir yang abg ni sayangkan ex abg lebih ke
dari abg sayangkan syg.. sebab abg dulu buat macam-macam dekat ex abg..
kemana ex abg nak pergi abg bawak... apa yang ex abg nak abg bagi...
abg call ex abg tiap-tiap malam macam abg buat kat syg sekarang ni..
tapi walaupun sampai subuh abg call dia.. abg xrasa ikhlas pun.. abg rasa mcm terpukau..
abg tak de call dia tuk happykan dia macam mana abg call syg..nak happykan syg.. abg call dia
abg citer balik apa yang jadi kat abg hari tu je.. seolah-olah dia tu macam diari abg je..

tapi dgn syg.. abg cuba tuk happykan syg... abg ikhlas call syg.. abg akui mmg abg tak mampu
nak buat macam mana abg buat kat ex abg tu kat syg.. sbb abg mmg kekurangan duit :) tapi yang 
mampu abg buat ialah call syg..walaupun kedit abg xde lah byk sgt.. abg tetap call syg walaupun
abg penat..tak sehat.. ni je yang mampu abg buat tuk syg... 
tapi..abg nak ckp.. yang abg memang sayangkan syg sgt2.. kasih sayang abg kat dia xmacam kasih sayang abg kat syg.. abg memang sayangkan syg giler2... sbb abg tau yg syg boleh jadi future wife abg yg terbaik.. abg nampak tu dalam diri syg... abg sayangkan syg sepenuh hati abg...
abg tak mintak syg balas dengan bagi lamborghini kat abg.. :) tapi cukuplah syg setia dan mencintai abg sebagaimana abg mencintai syg...

abg cakap ni terpulanglah kat syg nak percaya atau x.. tapi abg ckp betul.. abg sayangkan syg sgt2..

reaksi ira time ni.. haa.. apa lagi.. menangis sangat2 lah.. sebab apa ira menangis? sebab nya.. hurm.. entah lah ? :) mungkin sebab dulu ira tak dapat rasa kot kasih sayang yang giler2 dari en.firman.. tapi sekarang bila dah dapat.. tu yang buat sebak tu.. :)
ira percayakan en.firman.. dan ira pun sayangkan en.firman sangat-sangat....
terima kasih en.firman atas semua-semua nya.. ^_^

Tuesday, 7 May 2013

eh.. jangan melebih-lebih awok !

assalammualaikum ..
best hujan malam2 ni.. hehe :)
dingin je.. tapi dingin-dingin ni tak mampu
uk dingin kan hati ira..
kenapa?
hmm..
alkisah nya macam ni...

en.firman ada bagitau ira pasal kakak angkat dia
macam komplen lah kan sebab en.firman block kakak angkat dia tu
dekat FB..
tapi en.firman tak tahu menahu pun pasal tu..
then kakak angkat dia tu hantar lah mesej macam ni :
dah block I ka fb yer? ok, xpe lah.. I terima semua ni..
walaupn I tak tau pe salah I.. pepepun..thanks sbb hadir dlm
hidup n aty I...

mmg kena maki lah kan dengan ira (dalam hati je lah... )
hello KAKAK ! awok tu KAKAK ANGKAT je lh..
tak payah lah nak OVER DOSS !
FB tu pun tak suke awok kacau pakwe orang !
so.. TAK PAYAH NAK MENGELABAH SANGAT LAH !
BIAR LAH kalau pakwe saya BLOCK awk sekalipun..
ada masalah ek?
saya tak nampak pun apa-apa masalah yang timbul kat sini..
mohon jangan OVER boleh ?? herrrrrrr........


Tuesday, 30 April 2013

apa pun yang terjadi..aku kan selalu ada untukmu..

assalammualaikum..dan selamat malam..
how your days guys? hopefully okay.. :)
ira pun okay2 saja.. :)

hurm..apa yer nak diceritakan hari ni?
nothing to story about..
just nak dedikasikan sesuatu buat insan tersayang.. ;)
dedikasi lagi? for those yang rasa malas nak baca..
tak pe lah.. ira tak ada hak tuk halang kalian dari membaca.. ^_^

okay.. lets start.. ^_^

untuk abang...
syg sayangkan abg sgt2.. syg cintakan abg sgt..dan syg tak nak kehilangan abg..
apa2 yg terjadi pun.. syg akn tetap ada untuk abg.. syg percayakan abg..
dan syg harap abg pun percayakan syg..sygkan syg..cintakan syg..dan setia dgn syg..
mcm mana syg setia dgn abg..

syg tau syg mungkin bukan yg terbaik buat abg..tapi syg akan jd yg terbaik tuk abg..
terima lah syg seadanya.. sebagaimana syg terima abg seadanya...
tak sanggup lagi syg nak kehilangan abg... dan apa yg syg harapkan..
agar hubungan kita ni kekal sampai bila.. dan impian syg tuk bersama
abg..akan tercapai.. :)

sayang dan cintakan abang sangat-sangat....

Sunday, 28 April 2013

ku punya hati bukan tuk disakiti

assalammualaikum...
lama betul tinggalkan blog ni.. =)
tapi..kini ira muncul balik.. ;)

apa kisah yang nak diceritakan?
tengok tittle pun boleh taukan apa dia ? :)
hm...
ira rasa macam sedih sangat-sangat..
kenapa? :/
sebab ira ada nampak mesej en.firman ..
ada orang bagi mesej macam ni :
syg...haha dah bangun ker 

terus spoilt mood ira..
dia kata sepupu dia.. tapi... tak rupa sepupu pun.. :'(
saat tu rasa nak menangis pun ada depan dia..
tapi ira tahan.. ira taknak dia nampak ira lemah..
ira KUAT :)
tapi dalam hati hanya Allah je yang tahu perasaan ira..

en.firman kata tu sepupu dia..sumpah..percaya lah.. apa-apa lagi lah..
tapi kalau tiba-tiba macam tu siapa boleh tahan kan?
log masuk dalam henfon dia pun dia padam...

ABG... ABG ADA NYOROK APA-APA KE DARI SYG..
JUJUR LAH DGN SYG.. LEBIH BAIK JUJUR WALAUPUN IANYA SAKIT..
DARIPADA BAHAGIA TAPI PENUH PURA-PURA... :'(

ABG SAYANGKAN SYG TAK? ABG CINTAKAN SYG TAK? ABG SETIA TAK DENGAN SYG???

SYG SAYANGKAN ABG SANGAT-SANGAT.. SYG CINTAKAN ABG SANGAT-SANGAT..
DAN SYG SENTIASA SETIA DGN ABG......

Monday, 8 April 2013

I got my laptop ! yeahhh !!

assalammualaikum and selamat tengah hari :)
hurm.. dah lama ke ira tak update blog? lama kot kan? hehe ;)
urm.. ok nak cerita pasal ira dapat hadiah lah..
pada siapa yang nak baca boleh terus membaca siapa yang tak nak
its okay :)

okay.. alkisah bermula bila ira dapa hadiah dari ayah..
apa ira dapat? ira dapat laptop lah.. jenama ASUS..
perasaan ira ofcourse happy sangat-sangat lah.. :)
laptop ni hak milik ira ! hehehe akhirnya dapat jugak
ada laptop sendiri..

to my beloved father :
terima kasih ayah.. sebab belikan laptop tuk angah//
angah akan jaga elok-elok :)
terima kasih sangat-sangat..
sayang ayah dan emak ! <3 <3

Monday, 1 April 2013

the last day.. T___T

assalammualaikum..
hope semua nya sihat-sihat dan bahagia bersama insan-insan yang tersayang...
ira.. bahagia jugak.. tapi dalam masa yang sama sedih pun ada.. huhu
kenapa? sebab hari ni "last day" ira tuk "bermanja" dengan en.firman..
hmm.. sedih sedih sedih...
tapi nak buat macam mana? harus terima lah kan? hmm...

disebabkan last day.. ira dapat sweater dari en.firman.. sweater dia tu..
tapi ira ambik.. hehehe.. tak pe lah kan.. kenangan.. ^_^ hehe
ni sweater nye..


















hurm.. ada bau en.firman.. haiy.. lepas ni lagi bertambah-tambah lah rindu ira
dekat en.firman..
bytheway,, thank you abang ! <3
muaahhhhhhh !
*hugs*
:)

Sunday, 31 March 2013

random II

assalammualaikum... :)
haiy.. entah apa nak ditulis lagi pun tak tau lah .. EH ? hehe :)
bosan ada. sedih pun ada.
kenapa?
sedih sebab tak dapat jumpa en.firman.. T__T huhu
nak jumpa dia. ! nak jumpa dia ! *crying....*

eh.. boleh pulak blurr tahap maksimun ni.. huhuhu.. ??????
sorry lah kalau entry kali ni tak menarik dan membosankan....
keadaan tak menentu.. otak tak dapat fikir apa-apa dah..
cerita yang romantik dengan en.firman pun tak ada...
jadi SORRY sangat-sangat okay ^^

ok lah.. nak rehat kan kepala otak ni..
time to sleep...
byebye...

*hugs en.firman*  in my dream.... :(

Thursday, 28 March 2013

non-specific title

assalammualaikum dan selamat petang :)
hurm.. dah lama rasanya tak menaip ni..
tak ada idea dan tak ada apa-apa yang menarik nak dikongsikan bersama :)
title kat atas pun tak tau nak tulis apa.. :)

kalau nak tau apa yang ira buat baru-baru ni..
ira ada keluar dengan en.firman je lah pun..
keluar tengok wayang saja... :)
cerita OLYMPUS HAS FALLEN
not bad lah cerita dia.. :)

tapi apa yang penting.. dapat jumpa en.firman lah :)
ira kalau boleh hari-hari nak jumpa dia! Ehh??!! hehe :)
tak boleh lah kan jumpa hari-hari nanti bosan pulak.. :)
jumpa sekejap-sekejap pun jadi lah.. tuk lepas rindu kan? :)

hm.. rasanya tak ada apa-apa tuk diceritakan.. kalau ada pun biarlah
menjadi rahsia antara ira dengan en.firman..
tak best lah kan kalau semua benda kita nak cerita/tulis bagi orang lain tahu..
nanti dah tak ada kenangan yang manis pulak..
okay.. cukup sampai sini je..
byebye! ^_^

Monday, 25 March 2013

selesai semuanya...

assalammualaikum..
hmm.. tengok tajuk dekat atas tu.. macam tak boleh blah je ..
apa yang selesai nya entah? bunyi macam pasrah je kan?
actually.. tak ada apa-apa yang nak dipasrah kan lah..

apa yang selesai ? ira selesai isi upu dan ipg punya permohonan..
jadi ira harap dapat lah tersangkut mana-mana..
sebab ni je lah peluang ira tuk sambung belajar..
dah belajar betul-betul.. dah dapat kerja..
hah.. boleh lah kahwin.. eh ??? :p hehe

yang ira tak tahan tu ira boleh mintak ipg.. kalau dapat.. jadi cikgu lah ira kan.. hehehe
macam tak dapat bayangkan je macam mana ira jadi cikgu.. hehehe..
apa-apapun.. semuanya terpulang pada rezeki lah..
yang mampu ira buat hanya berdoa pada ALLAH agar dimurahkan rezeki tuk ira nanti..
amin...

okay.. cukup takat ni je.. byebye :)

Thursday, 21 March 2013

I LOVE YOU !

assalammualaikum and hai hai hai !
hehehe..
okay tengok tajuk dekat atas.. nampak macam happy kan?
ye memang ira tengah happy pun..
sebab apa? sebab semalam ira dapat jumpa en.firman
dan ira rasa BAHAGIA sangat-sangat.. <3 <3 <3
hehehe..

tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan ira ..
hanya mampu senyum.. dan terasa bahagia..
wahhh.. suka sangat ni.. hehehe
dan apa yang lagi menggembirakan ira ialah..
en.firman pun kata dia happy..
so sama-sama happy...
Alhamdulillah :)

jadi.. apa yang ira harapkan.. agar hubungan kami sentiasa BAHAGIA
dan BERKEKALAN sampai bila-bila...
Amin...

# I LOVE U ABANG... ^_^

one word : ALHAMDULILLAH

assalammualaikum..
hmm.. result SPM dah keluar dan dah selamat diterima oleh
pelajar-pelajar SPM 2012 :)
sama jugak la dengan ira.. :)
berapa result ira?
hehehe.. tak gempak mana pun..
boleh lah nak hidup kan.. hehe..

okay.. ira dapat 5A 1B 1C 2C+
urm.. okay kan? hehe..
papepun.. ira bersyukur sangat.. dengan apa yang ira dapat..
walaupun tak gempak macam mereka-mereka yang lain..
but at least i grateful for what i get..
as conclusion.. just one word...
ALHAMDULILLAH.. :)

Sunday, 17 March 2013

random !

assalammualaikum.. dan selamat tengah hari..
hurm.. nak taip apa pun dah tak tau dah..
ARGHHHH ! TENSION dibuatnya..
HAIY....
kenapa tension-tension?
LU PIKIRLAH SENDIRI.. ( bak kata nabil )

jom layan ayat tunggang langgang ira...
lets start...

saya sayang awak..
awak sayang saya ke?

saya cintakan awak..
awak tu cintakan saya ke?

saya setia dengan awak..
awak? setia tak dengan saya?

saya jaga hati awak..
awak? ada jaga hati saya tak?

saya sentiasa tahu yang saya dah berpunya..
awak? awak tahu tak yang awak tu dah berpunya?

awak.. jangan macam-macam yer...
saya SAYANGkan awak.
saya CINTAkan awak..
saya TAK NAK awak pergi dari hidup saya..
TOLONG yer awak..
JANGAN buat macam-macam yer...
JANGAN lukakan hati saya lagi yer awak..
awak dah JANJI kan ?
awak JANGAN lupa JANJI awak tu yer... :'(

cc to : EN FIRMAN

Thursday, 14 March 2013

coretan untuk abang...

assalammualaikum and selamat pagi :)
hm.. harap-harap semuanya dalam keadaan yang baik-baik saje ok :)
ira dekat sini.. OK disamping family dan yang tersayang .. :)
ok..post kali ni mungkin berlainan dari yang sebelum-sebelum ni.. sebab
post kali ni ira nak tuju kan pada en.firman.. :)
( wlpn dia tak tahu pun apa link blog ira.. tapi ira nak luahkan sesuatu dari dalam hati ira )
for those yang tak rasa pun nak baca.. its okay.. u can scroll down to skip this post.. tq :)
so.. let's start..........

abang.....
syg terlalu sayangkan abg,,,syg cintakan abg sangat-sangat... tak pernah syg menyayangi seseorang tu
macam mana syg sayangkan abg... tak pernah syg cintakan seseorang macam syg cintakan abg...
perasaan syg pada abg terlalu kuat... sampai syg tak sanggup nak kehilangan abg... syg takut kalau abg
dah mula jemu dekat syg.. syg takut kalau abg tinggalkan syg.. sebab syg tau syg tak kuat kalau abg pergi
dari syg lagi.... abg.... abg nak tau tak apa perasaan syg bila abg pilih syg balik dalam hidup abg? syg rasa gembira sangat-sangat abg... sebab apa? sebab syg dapat balik cinta abg..syg dapat balik kasih sayang abg...syg bangga sebab syg dapat balik abg dalam hidup syg... dan yang paling penting.. syg dapat balik kebahagiaan syg dengan abg... abg.. mungkin syg tak sehebat perempuan-perempuan yang abg kenal.. mungkin syg tak secantik mereka.. tapi kasih sayang syg dekat abg terlalu kuat..yelah mungkin ada antara mereka dulu yang sayangkan abg lebih dari syg sayangkan abg..itu syg tak tahu lah kan.. :) tapi.. apa yang syg tahu syg amat-amat mencintai abg... mungkin orang akan kata buat apa nak sayang abg lebih-lebih sedangkan dulu abg pernah lukakan hati syg.. tapi syg tak peduli apa mereka cakap.. yang syg tahu syg CINTAKAN ABG... FULLSTOP.!
abg...abg nak tahu tak kenapa setiap kali abg cerita pasal ex abg dekat syg..syg mula down?
sebab nya syg jeles abg..bukan jeles apa.. syg jeles sebab dia dulu dapat sepenuh kasih sayang dan cinta dari abg.. sedangkan dulu syg tak dapat pun..syg kagum dengan abg..walaupun abg penat baru balik kelas semua..tapi bila dia ajak abang jumpa..abg pergi.. sedangkan syg dulu.. tak dapat pun..kalau syg mintak abg jumpa syg pun..abg akan kata penat..syg tak dapat pun jumpa abg walau saat tu syg rindu sangat-sangat dengan abg...bila abg bersungguh-sungguh nak jumpa dia..syg tahu yg abg sayangkan dia sangat-sangat..untungkan dia abg ? :) lepastu kalau dia merajuk dengan abg..tak reply mesej abg..tak angkat call abg.. abg dah gelisah sgt.. abg rase bersalah sgt.. sedangkan syg dulu abg buat tak kisah je.. :) dia untung sangat-sangat.. jadi sebab tu syg tak nak dengar cerita pasal dia :) sebab syg terkilan abg..terkilan sangat-sangat...
tapi... bila abg mula pilih syg dalam hidup abg.. syg bangga.. syg gembira.. dan saat abg kembali balik.. syg dah mula tekad tuk jadi yang terbaik buat abg..mungkin kalau sebelum ni abg pergi dari hidup syg sebab syg tak cukup baik dekat mata abg kan ? :) jadi kali ni.. syg akan cuba buat yang terbaik ! :) syg tak nak abg pergi lagi dalam hidup syg.. masalah-masalah yang datang ni abg.. syg rasa Allah nak uji kita je abg :) Allah nak uji..nak tengok sekuat mana cinta syg dekat abg..dan sekuat mana cinta abg dekat syg :) Allah nak bagi kita bahagia abg..tapi dengan syarat kita kena rasa sedih dulu.. baru Allah bagi kebahagiaan tu.. :) syg yakin dengan benda ni abg :) jadi.. abg jangan lah mudah putus asa yer? :) kalau abg kuat.. syg pun akan kuat abg.. :) bila kita sama-sama kuat.. kita akan dapat BAHAGIA yang macam aabg selalu kata tu :)
abang....
syg mintak maaf kalau apa-apa masalah yang terjadi ni punca dari syg.. syg tak berniat pun nak rosakkan kebahagiaan kita abg.. syg mintak maaf sangat-sangat yer abg... syg nak abg tahu yang syg terlalu
SAYANG DAN CINTAKAN ABG....syg TAK NAK kehilangan abg ! syg PERCAYAKAN ABG.. DAN YANG PALING PENTING.. SYG BAHAGIA DENGAN ABG...
abg.. sekarang ni kisah abg dengan syg.. jadi syg akan cuba jadi awek yang terbaik buat abg :) syg tak nak kita ada apa-apa masalah lagi abg..kalau ada pun..syg tak nak ianya boleh menjejaskan kasih sayang abg kat syg... tu yang syg harapkan.. :) abg.. ada antara mereka nak hubungan kita kekal.. sebab mereka tengok kita bahagia sangat.. :) bolehkan kita jadi macam yang mereka nak tu kan abg? :) syg tahu jawapan abg mesti  insyaAllah.. :) hehehe...
abang...
akhir kata dari syg.. SYG SAYANGKAN ABG . SYG CINTAKAN ABG.. SYG TAK NAK KEHILANGAN ABG.. SYG AKAN SETIA DENGAN ABG... DAN SYG BAHAGIA DENGAN ABG..
syg harap abg pun begitu jugak :)
t.kasih abg sebab sudi pilih syg balik.. :) syg hargai sangat-sangat...
LOVE YOU ABG...
*hugs..* :)

ikhlas dari hati syg.... (^_^)


Saturday, 9 March 2013

SELAMAT TINGGAL..tu ke yang awak nak??

assalammualaikum dan selamat malam...
apa cerita yer anda-anda semua?? hope elok-elok je lah yer :)
ira dekat sini up and down.. :'(
nak tau kenapa?
sebab ira dapat tahu pakwe ira MENGGATAL!!!!!!!! :(

siap nak skype lagi dengan budak perempuan tu... :(
ya ALLAH... apa yang ira rasa saat ni?
memang sedih sangat-sangat... hanya ALLAH je yang tahu macam mana
perasaan ira ni..
rasa nak meraung sekuat hati.. saat menaip ni pun..
hati ira dah rasa berat sangat.. kalau ada yang sudi jadi pendengar..
mungkin dia dapat lihat ira menangis...

apa lagi yang boleh ira cakapkan??
firman tu ira dah bagi peluang kedua..dan dia pun kata dah janji
nak berubah.. nak tebus balik segala dosa-dosa yang dia dah buat
dekat ira.. tapi.. kenapa dia sanggup chat dengan perempuan-perempuan tu???
kenapa?? sedangkan ira tak layan pun mana-mana lelaki sejak
dia hadir dalam hidup ira semula..
kenapa dia tak boleh buat macam mana ira buat dekat dia????????????

adakah dia nak ira ucapkan SELAMAT TINGGAL dekat dia??
tu ke yang dia nak???
dia dah tak nak dengan ira lagi ke??
ALLAHUAKBAR.......

Tuesday, 5 March 2013

auch..i'm sad..but its okay

assalammualikum dan selamat pagi semua..
hope u alls sihat-sihat je henadaknya yer.. :)
ira macam biasa lah.. okay saja.. hehe
hm.. dah berkurun jugak tak meng-update blog ni.. makin berhabuk
pulak..hehehe..

okay.. macam semua dah tahu..kalau dah lama
ira tinggalkan blog ni..lepastu muncul balik..
mesti ada bawa cerita pasal en.firman..eh? hehe :)

okay..ira cuma nak meluahkan saja..
semalam..as usual lah en.firman call ira malam-malam..
tapi semalam..ada something yang berlaku dekat en.firman.. ( lets me keep it as a secret ok ^_^ )
then.. dia nak cerita satu kisah ni.. ira tak nak dengar sebab kisah tu macam menyeramkan
sungguhpun dia kata dia tak nak cerita bab yang menyeramkan tu..dia nak cerita bab lain..
tapi ira dengan sekeras-kerasnya kata TAK NAK ! TAK NAK ! TAK NAK !
tapi.. dengan tiba-tiba.. en.firman bersuara :
alar..syg ni.. abg bukan nak citer yg seram pun.. ngada-ngada betul lah..hish..

lebih kurang begitulah ayat dia..ira pulak saat tu..
wow! memang rasa nak marah je kan.. sedih pun ada... sebab dia tak pernah
pun cakap macam tu.. tersentap jugak lah kan..huhuhu
tapi..tiba-tiba en.firman sedar yang dia dah tertinggi suara dekat ira..
so..dia mintak maaf..
ira sayangkan dia.. ira maafkan lah dia.. walau hakikat masa tu..
huh.. sedih sungguh ..
dia berkali-kali kata mintak maaf..ira pun tak ada lah kejam sangat kan...
and tak kan lah sebab benda kecik tu ira nak gaduh-gaduh pulak kan..
i'm matured enough.. hehehe :)
sebenarnya..ira dah pernah kena lagi teruk dari semalam 2 tahun lepas dengan dia..
masa tu.. dia maki ira..and sedikit penghinaan dia bagi kat ira..
saat tu.. memang ira terasa sangat..sanggup dia buat ira macam tu..huhu
nak tahu apa yang dia cakap? hmm.. ira tak sedia lagi tuk luahkan balik apa yang
pernah dia katakan dulu..
biarlah dia menjadi rahsia ira..mungkin buat selama-lamanya.....

Monday, 18 February 2013

get well soon dear

assalammualaikum.. dan selamat malam..
macam mana keadaan anda-anda semua?
harap-harap sihat-sihat belaka bersama insan di sekeliling yer :)

urm.. nak tau satu cerita tak? okay.. kaki en.firman a.k.a pakwe tersayang
ira tu.. bengkak pulak...haiy.. macam-macam hehehe..
dulu ibu jari nya..kini anak0anak nya pulak..
bengkak kenapa? sebab.. MAIN BOLA lah..
tak tau lah macam mana dia sepak bola tu? sampai dengan
tanah-tanah sekali tercabut.. huhuhu..
tengok-tengok kaki dah bengkak.. sampai tak boleh jalan pulak.!
hah.. kan cari penyakit je tuh.. aduyai..apapuntakboleh en.firman ni.. hehehe..
lepastu kena x-ray lagi.. nasib tak ada apa-apa..mujur lah bukan patah..
mungkin sebab urat..tu yang tak boleh jalan tu.. sampai bengkak-bengkak bagai..

haiy..en.firman a.k.a cinta hati ira ni..tak tahu lah macam mana ira nak cakap
lagi..tak serik-serik lagi tu..ayoyoyo! hehe :)
ok lah..tak mau berleter panjang-panjang..
hope en.firman cepat sembuh lah..
*doakan dia yer..*
bye... :)

Thursday, 14 February 2013

pergi date. TAPI....

assalammualaikum.. dan selamat malam..
dah makan malam ke korang-korang semua??
harap-harap sudah lah yer.. :)

okay.. ira tak tahu macam mana nak gambarkan
perasaan ira saat ni..huhu..
kenapa?
sebab nye.. ira ada pergi dating dengan en.firman..
okay.. ira admit memang best sebab dapat keluar dengan
yang tersayang kan?
TAPI.....
ada tapi nya guys...
yang buat kacau nya ialah..
ex en.firman menghantar text and keep calling en.firman :'(
apa yang ira rasa? ofcourse ira sedih sangat..
kenapa? sebab nya benda tu berlaku bila kitaorang tengah dating !
arggghhhhhhhhhh!!!!!!!!!

saat tu ira tak tahu macam mana keadaan ira dah..
apa yang ira mampu buat..
keep crying dalam kereta :'(
kenapa benda ni jadi waktu ira nak bergembira dengan en.firman
kenapa?kenapa?kenapa? :'(

yelah.. mungkin salah ira jugak kan.. sebab pegang henset en.firman..
akhirnya jadi macam ni.. ira ke yang spoilt kan dating kitaorang ni? huhu :'(
walau apa pun yang berlaku.. ira tetap SAYANG dan CINTA kan en.firman..
ira anggap ini ujian tuk ira.. ira harap ira mampu TABAH dan KUAT tuk hadapi
segala ujian yang datang..
ABG... SYG TETAP SAYANG DAN CINTAKAN ABG...
SYG HARAP ABG PUN BEGITU JUGAK..
*keep smiling.. and i hope our love will last forever.. :) *

Tuesday, 12 February 2013

diuji.. tabahkan aku..

assalammualaikum.. dan selamat petang..
apa khabar kalian-kalian semua..
harap semua elok-elok sahaja..

ira? elok jugak.. cuma kadang-kadang terfikir
tentang sejauh mana hubungan ira dengan yang tersayang..huhu
betul ke SEMAKIN KITA SAYANG DEKAT SESEORANG...
MAKIN BANYAK DUGAAN YANG KITE TERIMA??
kalau betul.. ira kena kuat lah.. huhu..
sebab en.firman pun ada kata..
dia tak tahu lah kenapa bila dia kapel dengan ira..
banyak betul dugaan yang datang.. contohnya..
banyak ex-ex dy datang balik nak dekat dia...
ALLAHUAKBAR.. sedih nya rasa di hati ira ni.. :'(
memang ira tak nafikan.. sejak kami bersatu balik..
banyak ex dia nak dengan dia..
kenapa jadi macam ni?? masa dia dengan ex dia dulu tu..
TAK ADA GANGUAN LANGSUNG PUN !
tapi bila dengan ira.. SUBHANALLAH.. banyak nya dugaan...
apa kah maksud nya ni???

apa yang ira harapkan.. agar hubungan kami kuat...
amin....

Friday, 8 February 2013

abang.. syg CINTAKAN abg..

assalammualaikum dan selamat tengah hari..
apa khabar anda-anda semua? di hujung minngu ni..
harap semua-semua nya bahagia di samping insan-insan
yang tersayang yer =)

bila dah bukak blog ni.. apa lagi tangan laju menaip kisah suka dan duka..
begitu juga ira.. =)
kisah kali ni.. agak sedih buat ira.. sampai ira menangis dan mata bengkak.. huhu
kenapa?

alkisah nya terjadi bila ira tiba-tiba sedih dengan en.firman..
sebab nya ira takut sangat kehilangan dia..
kenapa tiba-tiba ira boleh terfikir macam tu?
sebab nya dia pergi bandar baru.. gi cc.. pastu dia pergi beli
burger.. dan kedai burger tu kedai ex dia...
ira pun tak tahu kenapa tiba-tiba ira boleh fikir macam-macam...
sedangkan ira tahu en.firman dah berubah.. dia tak akan curang dengan ira lagi..
dia dah setia dengan ira..
tapi entah macam mana malam tadi ira boleh terfikir pasal ni..
dan en.firman desak ira suh cakap jugak apa yang ira fikirkan...
en.firman kata memang dia sakit hati jugak bila ira tetiba cakap macam tu kat dia..
seolah-olah ira tak percaya dekat dia.. ira PERCAYA dekat dia 100%..
tapi ira tak tahu kenaa semalam tiba-tiba ira terfikir macam tu...
ABANG.. MAAFKAN SAYANG YER...
en.firman kata : hanya 3 perkara ni je yang boleh wat kita putus..
1. maut
2. keluarga
3. kalau salah seorang antara kita ni tak setia..
kalau saje2 nak putus.. abg tak kan biarkan ianya terjadi..

hurm.. ira rase bersalah sangat dengan en.firman.. ira tak sepatutnya
cakap macam tu dekat dia..
ABANG.. SYG CINTAKAN ABG SANGAT-SANGAT.......!
MAAFKAN SYG YER ABG....

Monday, 4 February 2013

macam-macam

assalammualaikum dan selamat pagi.. =)
harap ceria-ceria selalu hendaknya..

okay.. hari ni ada cerita yang ira nak tuliskan..
yang pertama tak lain dan tak bukan pasal en.firman lah
(ada yg tak suka?sory klau ada yg tak berkenan yer)
pasal en.firman ni ialah.. dia bagi ira perfume hehe..
padahal ira puji perfume tu wangi je... and dengan tiba-tiba
dia terus berikan perfume tu dekat ira.. ( suke sangat )
perfume apa? ala.. murah je.. enchanteur paris.. ( abaikan ejaan ira kalau salah yer :) )
arhh.. lepas ni mesti rindu 24 jam lah dekat en.firman tu sbb dpt bau dia.. hehehe
to en.firman : TERIMA KASIH ABG TUK PERFUME TU.. LOVE U.. MUAHHH ! :)

**************************************


Sunday, 3 February 2013

YA ALLAH.. kekal kan hubungan kami...

assalammualaikum dan selamat pagi...
di pagi ISNIN.. kalian semua apa khabar? harap-harap
semuanya sihat-sihat belaka.. =)

okay.. ira terpanggil tuk mencoret sesuatu di laman blog ira ni..
tak lain dan tak bukan.. pasal en.firman lah..
nak tau apa kisahnya? teruskan membaca yer.. hehe =)

okay... kisahnya bermula pagi tadi jam 1pagi..
en.firman hantar mesej dekat ira..
dia kata :
abg btl2.. xsanggup kehilangan syg buat kali kedua..
****
syg jgn tgalkn abg ye..abg btl2 xleh hdp tnpa syg..dn abg tkt khilgn syg..
****
abg jnji xkn tgalkn syg lg..wlaupun kite baru kapel sebulan satu hari tp 
abg btl2 dh mencintai syg sepenuh hati abg.. sbb 2 abg tkt klau syg tgglkn abg
****
abg tak sekuat syg wktu abg tglkn syg dlu..syg blh trme hakikat pasl dlu..syg blh hadapi situasi mcm dlu tp abg xleh.. abg blh mati tnpe syg.. sbb 2 abg xnk kecwe kn syg lg.. dn abg xnk tnggl kn syg lg..

hurm.. saat baca mesej-mesej en.firman ni.. air mata ira jatuh tak henti-henti.. sebab apa? sebab
ira sedih sangat-sangat.. memang ira akui dulu dia yang tinggalkan ira.. dan waktu dulu
ira rasa sakit hati dan benci dia sangat-sangat.. tapi jauh dalam hati ira ni..
ira masih sayangkan dia..ira cintakan dia..
ira tak kan tinggalkan dia.. sebab hanya dia yang ira nak dalam hidup ira..
apa yang ira harapkan agar hubungan kami kekal sampai bila-bila...
insyaAllah.. amin....



Tuesday, 29 January 2013

CINTA SAYA DENGAN IKHLAS yer..

assalammualaikum . selamat tengah hari semua =)
dah makan? harap-harap kekenyangan lah anda-anda semua yer =)

hurm.. dah lama rasanya tak menaip dekat blog ira ni..
tapi hari ni terpanggil tuk menaip..
menceritakan kisah pasal en.firman..
pernah korang rasa tak yang kadang-kadang
PENGAKUAN TU MENYAKITKAN KITA..
TAPI...
TAK SEMUA PENGAKUAN TU MENYAKITKAN..
ADA KALA NYA TERSELIT KEINDAHAN DI HUJUNG
PENGAKUAN TERSEBUT..
(korang paham ke apa yang ira tulis ni?? tak paham? tak pe
ira jelaskan yer.. =) )

okay.. alkisah bermula pada satu malam bila
en.firman call ira.. pastu bila dah nak end call tu
dia kata dia nak cakap sesuatu dekat ira.. dia nak
wat satu pengakuan...
kata dia : sejujurnya abg cakap.. dah 3 hari kita kapel..
abg masih tak dapat cintakan syg sepenuh nya..
tapi abg cuba dan cuba... dan alhamdulillah masuk hari ke4 
abg dah mula cintakan syg sepenuh hati abg hingga ke hari ni....
dan abg akn paksa diri abg tuk cintakan syg selamanya.. 
paksa abg ni ikhlas dari hati abg....

saat tu.. berlinangan air kat mata ira.. tunggu saat je nak jatuh.. walaupun
di akhir kata en.firman tu dia dah cintakan ira sepenuhnya..
tapi kata-kata dia buat ira sedih..
kenapa sampai macamtu sekali? ye.. ira taw dia mungkin TRAUMA dgn
apa yang dah jadi dekat dia sebelum ni..tapi... hmm.. entah lah susah ira nak cakap..
perasaan ira dah tak menentu...
dan malam tadi dia call ira lagi...
dia kata :
syg... abg cintakan syg sepenuh hati abg.. dan abg tak nak kehilangan
syg lagi.. dan abg harap kita akan kekal selama-lamanya......
memang lah.. apa yang dia cakap tu. ira pun nak benda yang sama jugak..
IRA TERLALU SAYANG DAN CINTAKAN DIA SANGAT-SANGAT...!
IRA TAK NAK KEHILANGAN DIA...
tapi ira tak tau lah dia macam mana...??
hmm.......

Sunday, 20 January 2013

rindu bau perfume awak !

assalammualaikum dan selamat tengah hari =)
di pagi isnin.. harap-harap anda semua ceria-ceria selalu..

hurm.. ira rindu kan en.firman..
masih terbau-bau perfume dia tu.. (hehehe.gatai naa ! )
hurm.. bukan apa.. ira terlalu sayangjan dia sangat-sangat..
dan ira harap hubungan kami kali ni kekal lah sampai ke
jingjang pelamin... amin....

urm.. mak en.firman tu ada pesan kat ira..
dia kata nanti kalau dah sambung belajar mana-mana
kalau dah ada orang lain.. terus terang lah ..
jangan dua-dua nak dilayan..

yang ira mampu cakap.. INSYAALLAH..saya setia pada yang satu..
tapi dalam hati ira kata : macam salah bagi nasihat je makcik ni..
patutnye nasihat sekali anak dia. hehe.. sbb wktu dulu dia yg tglkn aku..
aku pnye lah setia same anak dia.. huhuhu..

tak kesah lah apa-apa pun.. yang ira harapkan agar
HUBUNGAN KAMI KEKAL SAMPAI BILA-BILA..
amin....

Friday, 18 January 2013

ambil gambar

assalammualaikum.. dan selamat malam..
hurm.. kali ni post tak ada yang menarik pun..
tak tau nak tulis apa lagi..
huhuhu..

aa.. ira ada curi gambar en.firman..
dia tak tau pun.. hehehe
nakal kan ira ni? hehe
ni hah gambar dia..
buah hati saya

orang kata macam muka KHAIRUL FAHMI CHE MAT..
hehehe

Tuesday, 15 January 2013

saya sayangkan awak tau !

assalammualaikum dan selamat pagi..
hurm.. semalam kan en.firman call ira..
pastu dia cerita lah kisah-kisah dengan kawan-kawan dia..

tiba-tiba ada satu cerita ni.. tentang ira..
ohh.. kutuk ira jugak dia ni.. hehehe
urm.. dia sembang dengan kawan dia pasal ira..
dia cakap dengan kawan dia..
dia kata kalau ira dapat sambung belajar jauh macam mana lah dengan
dia nanti??
and kawan dia kata : ALAR.. TAK ADA APALAH MAN.. ASALKAN JUJUR 
DAN PERCAYA . INSYAALLAH TAK ADA APA-APA..
ira pun sokong dengan kata-kata kawan en.firman tu..
tak kira lah kat mana pun ira sambung belajar..
ira tak kan pernah tuk lupakan en.firman..
sebab ira sayangkan dia sangat-sangat..
kehadiran en.firman dalam hidup ira buat kali kedua ni
amat bermakna buat ira..
ira tak nak kehilangan dia lagi..
dia pun ada kata dia tak nak cari lain dah.. sebab nya dia kan dah dewasa..
jadi dah malas nak cari lain.. tu kata-kata dia...
dan ira harap betul lah..
ira harap hubungan kami kekal..
ABG.. SYG SAYANG ABG SANGAT-SANGAT ! *hugs*

Monday, 14 January 2013

PERANCANG BANDAR DAN WILAYAH

assalammualaikum dan selamat tengah hari..

okay tuk entry kali ni.. bukan nak citer pasal
kekasih hati .. tapi pasal pemilihan kos tuk further study..
al maklumlah orang dah hbs spm. dan tengah menunggu result..
jadi ada jugak lah ira mencari info tuk kos-kos yang ira nak taw kan..

yang menarik nya ira tengah mencari info tentang kos
PERANCANG BANDAR DAN WILAYAH..
(actly, ira ada pilih kos ni dalam borang upu aritu.. )
okay.. yang macam menakutkan ira ialah..
syarat-syarat yang perlu ada tuk pelajar yang nak ambil
kos ni.. alar.. macam keistimewaan dia lah...
salah satunya ialah
ADA KEMAHIRAN MELUKIS !
ira??? ira tak reti nak melukis..
dan tak minat pun.. huhuhu
lagi satu kalau nak ambik kos ni ada temuduga..
lam temuduga tu ada 2 sesi. sesi pertama
lukisan. contoh orang tu letak lah cube ke.cuboid ke.
apa-apa bentuk lah.. and then kita kena lukis..
sesi kedua...
barulah jumpa penemuduga..nanti orang tu tanya bandar-bandar yang ada
bangunan-bangunan.. hah sudah.. ira apa pun tak tau. ( kurang ilmu bab-bab bandar ni )

jadi.. akhir kata nya..
ira kena jugak lah tukar kos lepas dapat result nanti..
SERAM dibuatnya nanti.. huhuhuhuhu

Sunday, 13 January 2013

FIRST DATE !

assalammualaikum dan selamat petang..

hurmm.. okay ira actly, baru balik dari
temu janji dengan en.firman...
kitaorang pergi tengok wayang ( al maklumlah.. tu je selalu pasangan kapel buat )
kitaorang gerak pagi.. sampai sana tempat tu pun tak bukak lagi.. hehe (semangat ni )
lama jugak menunggu tempat tu bukak..
bila dah bukak kitaorang gi terus tempat cinema tu.. and kami tengok
cerita JACKIE CHAN yang terakhir .. not bad ceritanya.. =)
tapi tulah sayang nya.. kami terkejar-kejar masa..
sebab en.firman kena ambik mak dan adik-adiknya..
ira pula terkejarkan ayah ira..

jadi nak balik tu en.firman terpaksa lah pecut keretanya
dah macam orang race pun ada.. hehehe

papepun.. for the first date ni ira rasa happy lah.. =)
thank you en.firman !
love you so much !
=)

Saturday, 12 January 2013

hanya dirimu sayang..

assalammualaikum.. dan selamat petang.. =)
apa citer hari minggu ni? harap-harap semua nya okay saja lah yer =)
senyum-senyum selalu lah.. kerana setiap senyuman itu
penawar segala kelukaan dan masalah yang kita hadapi..

okay.. kalau dah ira mula menulis blog.. tak lain dan tak bukan
citer pasal kekasih hati lah .. huhu..
( maaflah kalau ada yang tak suka nak membaca,,
tapi nak buat macam mana.. kat rumah ira tak ada siapa-siapa
yang nak berkongsi cerita.. adik-adik masih kecik.. bawah umur lah
katakan... )

alkisah terjadi semalam.. bila en.firman call ira..
harini kitaorang baru kapel 10 hari.. jadi dia tanya
DAH 10 HARI KITA KAPEL.. APA PERASAAN SYG DEKAT ABG?

yang ira jawab : PERASAAN SYG DEKAT ABG BERTAMBAH 
SAYANG DAN CINTAKAN ABG... SYG BAHAGIA DGN ABG..
DAN SYG TAK NAK KEHILANGAN ABG LAGI DAH...

en, firman jawab : DAH SEPULUH HARI KITA KAPEL.. PERASAAN CINTA
ABG DEKAT SYG DAH CUKUP 100%. PERASAAN SAYANG ABG DEKAT SYG
PUN DAH CUKUP 100%. ABG HARAP HUBUNGAN KITA KEKAL SAMPAI BILA2..
DAN ABG HAPPY DENGAN SYG...

saat dengar kata-kata tu.. ira beryukur sangat.. sebab en.firman dah cinta dan
sayangkan ira... sama macam ira sayangkan en.firman...
mudah-mudahan.. hubungan kami kekal sampai bila-bila..
AMIN...

Tuesday, 8 January 2013

ku sayang kamu !

assalammualaikum and good morning !
IRA SAYANG EN.FIRMAN ! =)

alkisah terjadi.. bila semalam en.firman call ira..
dia tanya 1 soalan ni dekat ira..
SYG TAK KESAH KE KALAU ABG TAK MESEJ SYG DARI PAGI SAMPAI 
PETANG.. MALAM JE ABG MESEJ. ITU PUN PUKUL 11.
LEPAS TU ABG TERUS CALL SYG.. JAWAB JUJUR YER SYG..

okay.. ira akui memang mula-mula ira terasa jugak dengan sikap
en. firman tu.. tak mesej.. mmacam tak kapel je kan..
tapi.. lama-lama ira dah boleh terima hakikat pasal benda ni..
ira tak kesah pun..
tu jawapan yang ira bagi..
and en.firman jawab..

SYG.. ABG MEMANG TAK SELALU MESEJ SYG.. TAPI DALAM HATI ABG
HANYA ADA SYG SEORANG JE..
ABG MENYAYANGI SYG.. ABG MENCINTAI SYG...
TAK ADA PUN ABG NAK FIKIR CARI PEREMPUAN LAIN KE APA KE..
SBB I LOVE YOU !

saat tu.. hanya ALLAH je yang taw perasaan ira..
ira pun sayang dan cintakan en.firman tu..
ira tak kesah lah pasal mesej tu..
asalkan dia selalu ingat dekat ira....
IRA SAYANG FIRMAN !!! =)

Monday, 7 January 2013

perasaan tak menentu !

ya Allah...
hanya itu yang mampu ira ucapkan kala ini..
mengapa tiba-tiba hati  ira rasa macam nak menangis..
dan tatkala ini lah macam-macam soalan muncul dalam kepala otak ira..
BETUL KE SI DIA CINTAKAN IRA?
BETUL KE SI DIA BENAR-BENAR NAK KAN IRA?
ATAU HANYA TUK SEMENTARA WAKTU?

YA ALLAH...
masih terngiang-ngiang lagi apa yang dia katakan dulu malam itu selepas kami
kapel balik..
KITA HANYA MERANCANG, ALLAH YANG MENENTUKAN..
KALAU JODOH KITA TAK PANJANG.. ABG MINTAK MAAF SANGAT-SANGAT.....

saat tu.. hanya Allah je yang taw perasaan ira.. kenapa dia cakap macam tu..?
perlu ke kata-kata itu saat hati ira merasa bahagia.. =(

ya ALLAH...
aku sayangkan dia...aku cintakan dia..
TAPI...
adakah dia juga punya perasaan sama seperti diri ku???
ira bukan meragui dia...
cuma ira terlalu takut pisang berbuah dua kali.....
ya ALLAH... bantulah hambamu ini........

Friday, 4 January 2013

usia 21 jarang bermesej??

assalammualaikum dan selamat petang !

okay.. hari ni ira nak tulis tentang sesuatu yang agak
menganggu fikiran ira .. huhu..

BETUL KE LELAKI USIA 21 TAHUN KE ATAS
JARANG DAH NAK MESEJ AWEK DIA??

hurm.. sebab pakwe ira kata kebanyakkan nya memang macam tu..
kawan-kawan dia yang 21 tahun ke atas pun macam tu jugak..
mereka akan mesej awek dia bila nak keluar pergi mana-mana je..
selebihnya mereka akan call je..tapi call ni bukan kerap call pun..
ada time-time nya jugak..
contoh macam tengah hari/petang/malam..
tuk tanya khabar.. lepastu malam sebelum tidur..

aduy ! betul ke?? kalau betul.. maknanya ira pun tak dapat lah
selalu mesej-mesej kekasih hati ira tu.. argh ! sedihnya...
walaupun umur cik firman ira tu baru 20 tahun.. tapi
dia memang jarang mesej.. call je..
ira nak mesej dan call... =(

hurm.. kenapa lah jadi macam ni..
kadang-kadang ira sedih+jeles..
yelah.. dulu dia dengan ex dia macam sweet je..
bila dengan ira..
ira macam tak dapat pun layanan yang sama macam dia dengan ex dia dulu..
sedihnya................

kenapa jarang ????

assalammualaikum dan selamat malam..
hmm.. tengok tajuk kat atas tu pun dah macam sedih kan??
tulah perasaan ira sekarang ni..
sedih pun ada..
nak tau apa yang jarang nye???

urm.. ira dengan en.firman jarang mesej lah..padahal kitaorang kan
dah kapel.. tapi kenapa tak mesej pun.. sedih pun ada...
ira nak dia mesej ira .. ira rindu dia sangat-sangat..
memang lah dia akan call ira.. tapi pukul 12 malam..
dari pukul 8 sampai 12 tu..
ira nak jugak mesej-mesej macam kitaorang kapel dulu....

kenapa jadi macam ni?? ira nak kapel yang macam dulu...
hurm......

Wednesday, 2 January 2013

KAU+AKU = BERSATU AKHIRNYA

assalammualaikum..morning semua ! =)

ce tengok ce tengok tajuk kat atas tu..hehehe
apa yang pertama kali muncul kat fikiran anda ??
tau tak? tak tau meh sini ira bagi tau =)

ok.. today 3.1.2013 hari khamis maka ira dengan cik crush
akhirnya menjadi pasangan couple..
memang ini lah yang ira harapkan dari mula kami contact balik..
dan akhirnya..HE'S MINE !!!! impian ira tercapai jugak..
ira sayang dia sangat-sangat...

ops! ha.. kan post sebelum ni ira kata kena jumpa dulu baru
couple kan..
actlly, ira tak pergi pun ipoh tu..dia datang rumah ira
early in the morning.. and dari perjumpaan itu lah dia cakap
nak couple balik...

so.. today... will be my happy day ! i love him very much !
thats all for today... =)



aku tak mampu...

assalammulaikum dan selamat malam..
hm.. tengik tajuk dekat atas tu..
macam sedih kan.. memang sedih pun... hmmm...

ira tak boleh keluar ari sabtu ni dengan crush ira..
sebab mak ayah tak bagi... padahal hari sabtu ni hari
yang bermakna buat ira.. crush ira nak mintak couple dengan ira..
saat ni lah yang ira tunggu sangat-sangat... dah lama ira nak benda ni..
crush ira kata kalau ira tak dapat keluar ari sabtu ni..
maka tak ada lah couple tu.. tunggu sampai ira dapat keluar dengan dia..
hm...............!!!!!!!
ira nak sangat keluar dengan dia.. memang ira tunggu sangat-sangat saat ni..
tapi... ira tak mampu tuk buat apa-apa.. sebab mak ayah tak bagi...

macam mana ni??? impian ira nak jadi yang istimewa tuk crush ira..
tapi................ semuanya hampa......... =(