ALL STORY AT THIS BLOG

Sunday, 31 March 2013

random II

assalammualaikum... :)
haiy.. entah apa nak ditulis lagi pun tak tau lah .. EH ? hehe :)
bosan ada. sedih pun ada.
kenapa?
sedih sebab tak dapat jumpa en.firman.. T__T huhu
nak jumpa dia. ! nak jumpa dia ! *crying....*

eh.. boleh pulak blurr tahap maksimun ni.. huhuhu.. ??????
sorry lah kalau entry kali ni tak menarik dan membosankan....
keadaan tak menentu.. otak tak dapat fikir apa-apa dah..
cerita yang romantik dengan en.firman pun tak ada...
jadi SORRY sangat-sangat okay ^^

ok lah.. nak rehat kan kepala otak ni..
time to sleep...
byebye...

*hugs en.firman*  in my dream.... :(

Thursday, 28 March 2013

non-specific title

assalammualaikum dan selamat petang :)
hurm.. dah lama rasanya tak menaip ni..
tak ada idea dan tak ada apa-apa yang menarik nak dikongsikan bersama :)
title kat atas pun tak tau nak tulis apa.. :)

kalau nak tau apa yang ira buat baru-baru ni..
ira ada keluar dengan en.firman je lah pun..
keluar tengok wayang saja... :)
cerita OLYMPUS HAS FALLEN
not bad lah cerita dia.. :)

tapi apa yang penting.. dapat jumpa en.firman lah :)
ira kalau boleh hari-hari nak jumpa dia! Ehh??!! hehe :)
tak boleh lah kan jumpa hari-hari nanti bosan pulak.. :)
jumpa sekejap-sekejap pun jadi lah.. tuk lepas rindu kan? :)

hm.. rasanya tak ada apa-apa tuk diceritakan.. kalau ada pun biarlah
menjadi rahsia antara ira dengan en.firman..
tak best lah kan kalau semua benda kita nak cerita/tulis bagi orang lain tahu..
nanti dah tak ada kenangan yang manis pulak..
okay.. cukup sampai sini je..
byebye! ^_^

Monday, 25 March 2013

selesai semuanya...

assalammualaikum..
hmm.. tengok tajuk dekat atas tu.. macam tak boleh blah je ..
apa yang selesai nya entah? bunyi macam pasrah je kan?
actually.. tak ada apa-apa yang nak dipasrah kan lah..

apa yang selesai ? ira selesai isi upu dan ipg punya permohonan..
jadi ira harap dapat lah tersangkut mana-mana..
sebab ni je lah peluang ira tuk sambung belajar..
dah belajar betul-betul.. dah dapat kerja..
hah.. boleh lah kahwin.. eh ??? :p hehe

yang ira tak tahan tu ira boleh mintak ipg.. kalau dapat.. jadi cikgu lah ira kan.. hehehe
macam tak dapat bayangkan je macam mana ira jadi cikgu.. hehehe..
apa-apapun.. semuanya terpulang pada rezeki lah..
yang mampu ira buat hanya berdoa pada ALLAH agar dimurahkan rezeki tuk ira nanti..
amin...

okay.. cukup takat ni je.. byebye :)

Thursday, 21 March 2013

I LOVE YOU !

assalammualaikum and hai hai hai !
hehehe..
okay tengok tajuk dekat atas.. nampak macam happy kan?
ye memang ira tengah happy pun..
sebab apa? sebab semalam ira dapat jumpa en.firman
dan ira rasa BAHAGIA sangat-sangat.. <3 <3 <3
hehehe..

tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan ira ..
hanya mampu senyum.. dan terasa bahagia..
wahhh.. suka sangat ni.. hehehe
dan apa yang lagi menggembirakan ira ialah..
en.firman pun kata dia happy..
so sama-sama happy...
Alhamdulillah :)

jadi.. apa yang ira harapkan.. agar hubungan kami sentiasa BAHAGIA
dan BERKEKALAN sampai bila-bila...
Amin...

# I LOVE U ABANG... ^_^

one word : ALHAMDULILLAH

assalammualaikum..
hmm.. result SPM dah keluar dan dah selamat diterima oleh
pelajar-pelajar SPM 2012 :)
sama jugak la dengan ira.. :)
berapa result ira?
hehehe.. tak gempak mana pun..
boleh lah nak hidup kan.. hehe..

okay.. ira dapat 5A 1B 1C 2C+
urm.. okay kan? hehe..
papepun.. ira bersyukur sangat.. dengan apa yang ira dapat..
walaupun tak gempak macam mereka-mereka yang lain..
but at least i grateful for what i get..
as conclusion.. just one word...
ALHAMDULILLAH.. :)

Sunday, 17 March 2013

random !

assalammualaikum.. dan selamat tengah hari..
hurm.. nak taip apa pun dah tak tau dah..
ARGHHHH ! TENSION dibuatnya..
HAIY....
kenapa tension-tension?
LU PIKIRLAH SENDIRI.. ( bak kata nabil )

jom layan ayat tunggang langgang ira...
lets start...

saya sayang awak..
awak sayang saya ke?

saya cintakan awak..
awak tu cintakan saya ke?

saya setia dengan awak..
awak? setia tak dengan saya?

saya jaga hati awak..
awak? ada jaga hati saya tak?

saya sentiasa tahu yang saya dah berpunya..
awak? awak tahu tak yang awak tu dah berpunya?

awak.. jangan macam-macam yer...
saya SAYANGkan awak.
saya CINTAkan awak..
saya TAK NAK awak pergi dari hidup saya..
TOLONG yer awak..
JANGAN buat macam-macam yer...
JANGAN lukakan hati saya lagi yer awak..
awak dah JANJI kan ?
awak JANGAN lupa JANJI awak tu yer... :'(

cc to : EN FIRMAN

Thursday, 14 March 2013

coretan untuk abang...

assalammualaikum and selamat pagi :)
hm.. harap-harap semuanya dalam keadaan yang baik-baik saje ok :)
ira dekat sini.. OK disamping family dan yang tersayang .. :)
ok..post kali ni mungkin berlainan dari yang sebelum-sebelum ni.. sebab
post kali ni ira nak tuju kan pada en.firman.. :)
( wlpn dia tak tahu pun apa link blog ira.. tapi ira nak luahkan sesuatu dari dalam hati ira )
for those yang tak rasa pun nak baca.. its okay.. u can scroll down to skip this post.. tq :)
so.. let's start..........

abang.....
syg terlalu sayangkan abg,,,syg cintakan abg sangat-sangat... tak pernah syg menyayangi seseorang tu
macam mana syg sayangkan abg... tak pernah syg cintakan seseorang macam syg cintakan abg...
perasaan syg pada abg terlalu kuat... sampai syg tak sanggup nak kehilangan abg... syg takut kalau abg
dah mula jemu dekat syg.. syg takut kalau abg tinggalkan syg.. sebab syg tau syg tak kuat kalau abg pergi
dari syg lagi.... abg.... abg nak tau tak apa perasaan syg bila abg pilih syg balik dalam hidup abg? syg rasa gembira sangat-sangat abg... sebab apa? sebab syg dapat balik cinta abg..syg dapat balik kasih sayang abg...syg bangga sebab syg dapat balik abg dalam hidup syg... dan yang paling penting.. syg dapat balik kebahagiaan syg dengan abg... abg.. mungkin syg tak sehebat perempuan-perempuan yang abg kenal.. mungkin syg tak secantik mereka.. tapi kasih sayang syg dekat abg terlalu kuat..yelah mungkin ada antara mereka dulu yang sayangkan abg lebih dari syg sayangkan abg..itu syg tak tahu lah kan.. :) tapi.. apa yang syg tahu syg amat-amat mencintai abg... mungkin orang akan kata buat apa nak sayang abg lebih-lebih sedangkan dulu abg pernah lukakan hati syg.. tapi syg tak peduli apa mereka cakap.. yang syg tahu syg CINTAKAN ABG... FULLSTOP.!
abg...abg nak tahu tak kenapa setiap kali abg cerita pasal ex abg dekat syg..syg mula down?
sebab nya syg jeles abg..bukan jeles apa.. syg jeles sebab dia dulu dapat sepenuh kasih sayang dan cinta dari abg.. sedangkan dulu syg tak dapat pun..syg kagum dengan abg..walaupun abg penat baru balik kelas semua..tapi bila dia ajak abang jumpa..abg pergi.. sedangkan syg dulu.. tak dapat pun..kalau syg mintak abg jumpa syg pun..abg akan kata penat..syg tak dapat pun jumpa abg walau saat tu syg rindu sangat-sangat dengan abg...bila abg bersungguh-sungguh nak jumpa dia..syg tahu yg abg sayangkan dia sangat-sangat..untungkan dia abg ? :) lepastu kalau dia merajuk dengan abg..tak reply mesej abg..tak angkat call abg.. abg dah gelisah sgt.. abg rase bersalah sgt.. sedangkan syg dulu abg buat tak kisah je.. :) dia untung sangat-sangat.. jadi sebab tu syg tak nak dengar cerita pasal dia :) sebab syg terkilan abg..terkilan sangat-sangat...
tapi... bila abg mula pilih syg dalam hidup abg.. syg bangga.. syg gembira.. dan saat abg kembali balik.. syg dah mula tekad tuk jadi yang terbaik buat abg..mungkin kalau sebelum ni abg pergi dari hidup syg sebab syg tak cukup baik dekat mata abg kan ? :) jadi kali ni.. syg akan cuba buat yang terbaik ! :) syg tak nak abg pergi lagi dalam hidup syg.. masalah-masalah yang datang ni abg.. syg rasa Allah nak uji kita je abg :) Allah nak uji..nak tengok sekuat mana cinta syg dekat abg..dan sekuat mana cinta abg dekat syg :) Allah nak bagi kita bahagia abg..tapi dengan syarat kita kena rasa sedih dulu.. baru Allah bagi kebahagiaan tu.. :) syg yakin dengan benda ni abg :) jadi.. abg jangan lah mudah putus asa yer? :) kalau abg kuat.. syg pun akan kuat abg.. :) bila kita sama-sama kuat.. kita akan dapat BAHAGIA yang macam aabg selalu kata tu :)
abang....
syg mintak maaf kalau apa-apa masalah yang terjadi ni punca dari syg.. syg tak berniat pun nak rosakkan kebahagiaan kita abg.. syg mintak maaf sangat-sangat yer abg... syg nak abg tahu yang syg terlalu
SAYANG DAN CINTAKAN ABG....syg TAK NAK kehilangan abg ! syg PERCAYAKAN ABG.. DAN YANG PALING PENTING.. SYG BAHAGIA DENGAN ABG...
abg.. sekarang ni kisah abg dengan syg.. jadi syg akan cuba jadi awek yang terbaik buat abg :) syg tak nak kita ada apa-apa masalah lagi abg..kalau ada pun..syg tak nak ianya boleh menjejaskan kasih sayang abg kat syg... tu yang syg harapkan.. :) abg.. ada antara mereka nak hubungan kita kekal.. sebab mereka tengok kita bahagia sangat.. :) bolehkan kita jadi macam yang mereka nak tu kan abg? :) syg tahu jawapan abg mesti  insyaAllah.. :) hehehe...
abang...
akhir kata dari syg.. SYG SAYANGKAN ABG . SYG CINTAKAN ABG.. SYG TAK NAK KEHILANGAN ABG.. SYG AKAN SETIA DENGAN ABG... DAN SYG BAHAGIA DENGAN ABG..
syg harap abg pun begitu jugak :)
t.kasih abg sebab sudi pilih syg balik.. :) syg hargai sangat-sangat...
LOVE YOU ABG...
*hugs..* :)

ikhlas dari hati syg.... (^_^)


Saturday, 9 March 2013

SELAMAT TINGGAL..tu ke yang awak nak??

assalammualaikum dan selamat malam...
apa cerita yer anda-anda semua?? hope elok-elok je lah yer :)
ira dekat sini up and down.. :'(
nak tau kenapa?
sebab ira dapat tahu pakwe ira MENGGATAL!!!!!!!! :(

siap nak skype lagi dengan budak perempuan tu... :(
ya ALLAH... apa yang ira rasa saat ni?
memang sedih sangat-sangat... hanya ALLAH je yang tahu macam mana
perasaan ira ni..
rasa nak meraung sekuat hati.. saat menaip ni pun..
hati ira dah rasa berat sangat.. kalau ada yang sudi jadi pendengar..
mungkin dia dapat lihat ira menangis...

apa lagi yang boleh ira cakapkan??
firman tu ira dah bagi peluang kedua..dan dia pun kata dah janji
nak berubah.. nak tebus balik segala dosa-dosa yang dia dah buat
dekat ira.. tapi.. kenapa dia sanggup chat dengan perempuan-perempuan tu???
kenapa?? sedangkan ira tak layan pun mana-mana lelaki sejak
dia hadir dalam hidup ira semula..
kenapa dia tak boleh buat macam mana ira buat dekat dia????????????

adakah dia nak ira ucapkan SELAMAT TINGGAL dekat dia??
tu ke yang dia nak???
dia dah tak nak dengan ira lagi ke??
ALLAHUAKBAR.......

Tuesday, 5 March 2013

auch..i'm sad..but its okay

assalammualikum dan selamat pagi semua..
hope u alls sihat-sihat je henadaknya yer.. :)
ira macam biasa lah.. okay saja.. hehe
hm.. dah berkurun jugak tak meng-update blog ni.. makin berhabuk
pulak..hehehe..

okay.. macam semua dah tahu..kalau dah lama
ira tinggalkan blog ni..lepastu muncul balik..
mesti ada bawa cerita pasal en.firman..eh? hehe :)

okay..ira cuma nak meluahkan saja..
semalam..as usual lah en.firman call ira malam-malam..
tapi semalam..ada something yang berlaku dekat en.firman.. ( lets me keep it as a secret ok ^_^ )
then.. dia nak cerita satu kisah ni.. ira tak nak dengar sebab kisah tu macam menyeramkan
sungguhpun dia kata dia tak nak cerita bab yang menyeramkan tu..dia nak cerita bab lain..
tapi ira dengan sekeras-kerasnya kata TAK NAK ! TAK NAK ! TAK NAK !
tapi.. dengan tiba-tiba.. en.firman bersuara :
alar..syg ni.. abg bukan nak citer yg seram pun.. ngada-ngada betul lah..hish..

lebih kurang begitulah ayat dia..ira pulak saat tu..
wow! memang rasa nak marah je kan.. sedih pun ada... sebab dia tak pernah
pun cakap macam tu.. tersentap jugak lah kan..huhuhu
tapi..tiba-tiba en.firman sedar yang dia dah tertinggi suara dekat ira..
so..dia mintak maaf..
ira sayangkan dia.. ira maafkan lah dia.. walau hakikat masa tu..
huh.. sedih sungguh ..
dia berkali-kali kata mintak maaf..ira pun tak ada lah kejam sangat kan...
and tak kan lah sebab benda kecik tu ira nak gaduh-gaduh pulak kan..
i'm matured enough.. hehehe :)
sebenarnya..ira dah pernah kena lagi teruk dari semalam 2 tahun lepas dengan dia..
masa tu.. dia maki ira..and sedikit penghinaan dia bagi kat ira..
saat tu.. memang ira terasa sangat..sanggup dia buat ira macam tu..huhu
nak tahu apa yang dia cakap? hmm.. ira tak sedia lagi tuk luahkan balik apa yang
pernah dia katakan dulu..
biarlah dia menjadi rahsia ira..mungkin buat selama-lamanya.....