ALL STORY AT THIS BLOG

Friday, 6 June 2014

alkisah 1tahun5bulan

assalammualaikum and hye! memang berkurun lama tak mengupdate blog ni kan? ulah..org nak blog..kita un nak blog jugak..tapi org rajin kita malas..huhu APAKAH? hehe
actually.. ini malam ira keseorangan.. sebab apa? sebab en firman gi WANG KELIAN.. bercuti dengan family dia.. now dia baru lepas mydin kat taman meru tu.. huhuhu

apa yang buat ira nak tulis kat blog ni? hmm... alkisah bermula semalam.. tak tahu lah.. sejak en firman demam ni.. ira rasa macam ada terkecik pulak hati kita ni..huhu..
macam semalam.. dia ada keluarkan statement yang berbunyi begini :

..............(yg depan-depan tu ira tak ingat.. tapi yg lepas ni ......) 
abg nak syg belajar macam mana nak jaga hati org.. abg nak syg ikut rentak abg.. jadi ceria macam abg.. bukannya bila abg sakit, syg pun ikut sakit sekali.. syg kenalah pandai ceriakan hati abg.. ceriakan suasana.. ni je satu sikap syg yg abg tgk syg tak ubah-ubah dari dulu lagi.. bukan lah abg nak merungut ke apa ke bila kita dah couple setahun lima bulan ni.. tapi abg nk syg jadi cam abg..


hmm.. ayat tu lah yg buat ira perlahan-lahan menjatuhkan air mata yg sangat berharga ini.. huhu
kenapa? yelah.. tengok dari gaya bahasa dia cakap pun.. kita boleh tau. maksud terirat dan tersurat dia tu memang dia merungut pun kan? or bahasa sedap lagi.. mengomen pasal diri ira ni bila kitaorang dah setahun lima bulan... walaupn ayat dia kata TAK MERUNGUT! but.. for me.. YES! YOU COMPLAINT ABOUT ME DEAR!! huhuhuhu

apa yang ira nak cakap kat dia ialah :

abg.. syg tau syg tak boleh nak gembirakan hati abg mcm yg abg nak.. or macam ex abg buat.. sebab setiap org ada KELEBIHAN DAN KEKURANGAN masing-masing.. dan saya rasa ni lah salah satu kekurangan dalam diri syg yg syg tak mampu buat tuk abg.. maafkan syg... maafkan syg sangat-sangat.. T.T