ALL STORY AT THIS BLOG

Friday, 6 June 2014

alkisah 1tahun5bulan

assalammualaikum and hye! memang berkurun lama tak mengupdate blog ni kan? ulah..org nak blog..kita un nak blog jugak..tapi org rajin kita malas..huhu APAKAH? hehe
actually.. ini malam ira keseorangan.. sebab apa? sebab en firman gi WANG KELIAN.. bercuti dengan family dia.. now dia baru lepas mydin kat taman meru tu.. huhuhu

apa yang buat ira nak tulis kat blog ni? hmm... alkisah bermula semalam.. tak tahu lah.. sejak en firman demam ni.. ira rasa macam ada terkecik pulak hati kita ni..huhu..
macam semalam.. dia ada keluarkan statement yang berbunyi begini :

..............(yg depan-depan tu ira tak ingat.. tapi yg lepas ni ......) 
abg nak syg belajar macam mana nak jaga hati org.. abg nak syg ikut rentak abg.. jadi ceria macam abg.. bukannya bila abg sakit, syg pun ikut sakit sekali.. syg kenalah pandai ceriakan hati abg.. ceriakan suasana.. ni je satu sikap syg yg abg tgk syg tak ubah-ubah dari dulu lagi.. bukan lah abg nak merungut ke apa ke bila kita dah couple setahun lima bulan ni.. tapi abg nk syg jadi cam abg..


hmm.. ayat tu lah yg buat ira perlahan-lahan menjatuhkan air mata yg sangat berharga ini.. huhu
kenapa? yelah.. tengok dari gaya bahasa dia cakap pun.. kita boleh tau. maksud terirat dan tersurat dia tu memang dia merungut pun kan? or bahasa sedap lagi.. mengomen pasal diri ira ni bila kitaorang dah setahun lima bulan... walaupn ayat dia kata TAK MERUNGUT! but.. for me.. YES! YOU COMPLAINT ABOUT ME DEAR!! huhuhuhu

apa yang ira nak cakap kat dia ialah :

abg.. syg tau syg tak boleh nak gembirakan hati abg mcm yg abg nak.. or macam ex abg buat.. sebab setiap org ada KELEBIHAN DAN KEKURANGAN masing-masing.. dan saya rasa ni lah salah satu kekurangan dalam diri syg yg syg tak mampu buat tuk abg.. maafkan syg... maafkan syg sangat-sangat.. T.T

Friday, 15 November 2013

KINI BERSUA !

ASSALAMMUALAIKUM...
wow.. dah berkurun lama nya tak sentuh blog ni.. sorry guys.. ira tak dpt selalu update blog sebb ira tak ada masa nak update.. belajar kat matrik tak ada masa tuk sosial sgt huhu.... sorry yer.. sekarang ni ira cuti sem.. tapi next week ira dah nak balik sana dah..

okay.. nak cerita apa yer? macam-macam dah jadi sepanjang ni.. tapi tak berkesempatan nak tulis...
sebab semuanya ira catatkan dalam diari hati saja.. huhu
BUT !
semalam... ada something happen.. apa yang jadi ?
hurm.... alkisah bermula apabila dia bagi ira hadiah...
ni hadiah nya.. :

okay part ni tak ada masalah..
tapi part selepasnya..
ira call dia lepas sejam dia sampai rumah.. masadia angkat tu dia macam nak tak nak je cakap dgn ira.. ira memang terasa sangat3 lah kan.. entah kenapa ira terasa dgn dia waktu tu...
jadi ira tutuplah fon terus.. and then ira dapat 1 mesej dari dia dia kata matikan camtu je??
ira call balik.. pastu ira kata lah dah dia macam nak tak nak aje cakap..
pastu dia marah2.. tutup fon.. ira call balik pastu dia kata lah kenapa wat macam tu kat dia..? salahkah dia nak cakap dgn kawn dia kejap? and so on....

pastu malam tu macam biasa dia call ira.. kitaorang settle kan masalah yang tadi tu...
dia cakap dia terasa dgn ira... dia terasa dengan perangai ira...bla..bla..bla.. (banyak lagi dia cakap..ira tak mampu nak tulis...)
dan apa yang wat ira berubah 360 darjah ialah bila dia kata...
syg...knp buat abg camni? jgn lah seksa abg camni...
klau syg nak BALAS DENDAM dgn abg sbb buat syg 2 tahun lepas 
congrats syg.. syg dah berjaya..
congrats syg sebb dah berjaya buat abg menangis ..
CONGRATS !

thats words yg wat ira rasa wow ! dia pikir ira nak balas dendam dgn dia atas apa yg dia buat 2 tahun lepas !
kalau ira nak wat semua tu.. dah lama ira buat,! ira tak kan setia dgn dia ! ira boleh je mesej ngn mana lelaki yang nak mesej dgn ira.. ira boleh je cakap kat depe ira single lagi... ! tapi ira tak buat pun!! ira tak buat sebab ira SAYANGKAN DIA SANGAT2.. IRA CINTAKAN DIA SANGAT2.. 
ye..ira tau.. perangai ira memang banyak dia buat sakit hati...
tapi JANGAN LAH CAKAP YANG IRA NAK BALAS DENDAM DEKAT DIA! SEBAB IRA TAK PERNAH TERPIKIR NAK BALAS DENDAM DEKAT DIA. ! SIKIT PUN TAK TERLINTAS DALAM HATI NI. !

*your words make me hurt the most dear.... really2 hurt.. this is not the first time u said.. u have said it many times...... :'(

Tuesday, 21 May 2013

untuk awak !

assalammualaikum :)
apa khabar ek kalian-kalian semua?
harap sihat-sihat saja :)
ira. sihat saja.. :)
and dalam mood tuk persiapan ke matrik..huhu
yang lain-lain kemana ek hala tuju kalian? share sama ira nk ? hehe :)

urm.. disebabkan ira tinggal lagi 2 hari je lagi kat kampar ni..
pastu ira akan tinggalkan semuanya dekat kampar..
termasuk lah pakwe kesayangan ira dan family tercinta..huhu


disebabkan ira akan tinggalkan pakwe ira tu..
ira nak dedicate lagu ni jat dia lah..
so. en.firman hope awk dengar ek.. :)
syg sayang abg sangat-sangat ! :)
muuahhhh ! :*







Sunday, 19 May 2013

DATE for the LAST

assalammualaikum.. :)
ira muncul balik untuk mencoret sesuatu dlm blog ni.. hehe
cerita apa? see the tittle..
okay. tak lain dan tak bukan..
citer pasal pakwe kesayangan lah kan :)

DATE FOR THE LAST..
maksudnya?
maksudnya.. tu lah date kami yang terakhir.. huhu :'(
kenapa? sebab nya ira dah nak sambung belaja dah..
ira akan gi matrik.. kat kedah.. :)
ira akan gi ari sabtu ni..
tinggal seminggu je ira duk dekat rumah ni.. :)

jadi.. sebelum ira gi sane.. ira jumpa lah en.firman dulu..
tapi kami bukan gi berdua.. bertiga..
adik dia pun ada.. tu first time ira jumpa adik dia :)
not bad lah.. kami pun 1 kepala..
so.. macam lepak dengan kawan2 je.. :) hehe
walaupun kami tak gi date yang grand2...
cukup sekadar dekat pekan je..
tapi..ira rasa bahagia sangat.. :)
dapat jumpa en.firman buat kali terakhir.. :)
ira akan rindukan saat-saat itu bersama si dia <3


bersama adik dia.. syafiqah :)


















KAMI <3





















Sunday, 12 May 2013

tukar lagu baru.. heehe..

assalammualaikum..
harap-harap pagi anda ceria-ceria hendaknya.. :)
ira..macam biasa lah.. okay saje.. :)

hari ni entry tak berapa nak best ..hehe
nak bagitau yang ira dah tuka lagu je.. hehehe
(nampak tak ketiadaan idea tuk menulis.. :P )
sebelum ni ira pakai lagu najwa latif-ada mu..
sekarang ni tuka lagu kerna ku cinta kau - bunga cinta lestari.. :)
ira ingatkan nak pakai lagu ainan tasneem- kamu saja..
tapi tak jumpa pulak.. tak pelah..
next time lah tuka nya..
hehe..
okay..done sampai sini je lah yer..
byebye ^_^

Thursday, 9 May 2013

terima kasih awak !

assalammualaikum.. and selamat pagi.. :)
harap hari-hari korang ceria-ceria je lah yer.. :)
hari ira hari ni over ceria! hehe
kenapa? sebab semalam ira terharu dengan kata-kata en.firman dekat ira..
alahai.. syahdu je rasa.. sampai menitis jugak air mata ni :)
apa dia cakap?
dia cakap...

abg tahu syg selama ni pernah fikir yang abg ni sayangkan ex abg lebih ke
dari abg sayangkan syg.. sebab abg dulu buat macam-macam dekat ex abg..
kemana ex abg nak pergi abg bawak... apa yang ex abg nak abg bagi...
abg call ex abg tiap-tiap malam macam abg buat kat syg sekarang ni..
tapi walaupun sampai subuh abg call dia.. abg xrasa ikhlas pun.. abg rasa mcm terpukau..
abg tak de call dia tuk happykan dia macam mana abg call syg..nak happykan syg.. abg call dia
abg citer balik apa yang jadi kat abg hari tu je.. seolah-olah dia tu macam diari abg je..

tapi dgn syg.. abg cuba tuk happykan syg... abg ikhlas call syg.. abg akui mmg abg tak mampu
nak buat macam mana abg buat kat ex abg tu kat syg.. sbb abg mmg kekurangan duit :) tapi yang 
mampu abg buat ialah call syg..walaupun kedit abg xde lah byk sgt.. abg tetap call syg walaupun
abg penat..tak sehat.. ni je yang mampu abg buat tuk syg... 
tapi..abg nak ckp.. yang abg memang sayangkan syg sgt2.. kasih sayang abg kat dia xmacam kasih sayang abg kat syg.. abg memang sayangkan syg giler2... sbb abg tau yg syg boleh jadi future wife abg yg terbaik.. abg nampak tu dalam diri syg... abg sayangkan syg sepenuh hati abg...
abg tak mintak syg balas dengan bagi lamborghini kat abg.. :) tapi cukuplah syg setia dan mencintai abg sebagaimana abg mencintai syg...

abg cakap ni terpulanglah kat syg nak percaya atau x.. tapi abg ckp betul.. abg sayangkan syg sgt2..

reaksi ira time ni.. haa.. apa lagi.. menangis sangat2 lah.. sebab apa ira menangis? sebab nya.. hurm.. entah lah ? :) mungkin sebab dulu ira tak dapat rasa kot kasih sayang yang giler2 dari en.firman.. tapi sekarang bila dah dapat.. tu yang buat sebak tu.. :)
ira percayakan en.firman.. dan ira pun sayangkan en.firman sangat-sangat....
terima kasih en.firman atas semua-semua nya.. ^_^

Tuesday, 7 May 2013

eh.. jangan melebih-lebih awok !

assalammualaikum ..
best hujan malam2 ni.. hehe :)
dingin je.. tapi dingin-dingin ni tak mampu
uk dingin kan hati ira..
kenapa?
hmm..
alkisah nya macam ni...

en.firman ada bagitau ira pasal kakak angkat dia
macam komplen lah kan sebab en.firman block kakak angkat dia tu
dekat FB..
tapi en.firman tak tahu menahu pun pasal tu..
then kakak angkat dia tu hantar lah mesej macam ni :
dah block I ka fb yer? ok, xpe lah.. I terima semua ni..
walaupn I tak tau pe salah I.. pepepun..thanks sbb hadir dlm
hidup n aty I...

mmg kena maki lah kan dengan ira (dalam hati je lah... )
hello KAKAK ! awok tu KAKAK ANGKAT je lh..
tak payah lah nak OVER DOSS !
FB tu pun tak suke awok kacau pakwe orang !
so.. TAK PAYAH NAK MENGELABAH SANGAT LAH !
BIAR LAH kalau pakwe saya BLOCK awk sekalipun..
ada masalah ek?
saya tak nampak pun apa-apa masalah yang timbul kat sini..
mohon jangan OVER boleh ?? herrrrrrr........